SALIA

Het veelzijdige beschermsysteem

Salia
0 - 18 kg | 40 - 105 cm | max. 4 jaar

Salia

Het is fantastisch als ouders en kinderen dezelfde hobbies delen. Opdat het plezier zou starten zodra de reis begint, hebben we de autostoel Salia ontwikkeld, comfortabel en ergonomisch. De 360 graden draaibeweging zorgt ervoor dat ouders hun kindje in een ergonomische positie kunnen plaatsen wanneer ze het kindje in de auto vastmaken of eruit halen. En dit is niet alles : één hand blijft vrij – om baby’s favoriete speeltje te vangen indien nodig.

Alle eigenschappen

Check compatibiliteit met je wagen

Zoek een verkooppunt

360° draaibeweging

Met een eenvoudige handgreep, draait de volledige autostoel 360 graden. Je kan je kindje gemakkelijker installeren, en het in alle veiligheid en op ergonomische manier neerzetten en uit de wagen halen, dankzij de gordel die snel en zonder stress kan vast- en losgemaakt worden. Op die manier beschik je over meer tijd – momenten om samen van te genieten of eenvoudigweg plezier te maken – met de familie.

Uitklapbare zijdelingse bescherming
(Advanced Side Protection – ASP)

De geïntegreerde bescherming kan snel en gemakkelijk opgeplooid worden in de wand van de deur. Bij zijdelingse aanrijding, verminderen de schokdempers de kracht van de impact die het kindje ondergaat. De combinatie van de stoelstructuur en de zijdelingse beschermvleugels biedt een dubbele bescherming bij een zijdelingse aanrijding.

i-Size

Het vervoer tegen de rijrichting in, de geoptimaliseerde bescherming tegen zijdelingse aanrijding en de intuïtieve ISOFIX-installatie bieden de kleine reizigers een optimale bescherming op het zitje achteraan. Wanneer de autostoel met de rug naar de straatkant gericht staat, verspreiden, in geval van frontale botsing, de krachten van de impact zich over het hele lichaam, en blijven de gevoelige zones van hoofd en nek beschermd. De autostoel voldoet aan de meest recente en meest strikte veiligheidsnormen overeenkomstig de UN R129 wetgeving.

Verkleinkussen voor pasgeborene

Het uiterst soepele verkleinkussen voor pasgeborene zorgt ervoor dat je kindje een optimale positie heeft in de autostoel. Op deze manier geniet de kleine reiziger van het beste comfort en de grootste veiligheid. De bekleding kan gemakkelijk verwijderd worden om te wassen in de machine. Dit zorgt voor nog meer gemoedsrust bij de ouders.

In de hoogte verstelbare hoofdsteun met
geïntegreerde veiligheidsgordels

Een ergonomische houding is essentieel voor kinderen naarmate ze groeien. In de hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde veiligheidsgordels zorgt voor een optimaal zitcomfort, ondersteunt een gezonde houding en, dankzij de geoptimaliseerde gordelgeleider, versterkt het de veiligheid tijdens elk traject.

Verklikkerlichtjes op de basis

Wil je meer tijd winnen tijdens de dagelijkse verplaatsingen met je kleine familie? De praktische verklikkerlichtjes op de basis geven onmiddellijk groen licht als de basis en de autostoel correct geïnstalleerd, geplaatst en vergrendeld zijn. Op die manier heb je in een oogopslap alle belangrijke informatie voor een maximale veiligheid.

Veiligheidskenmerken

 • Hoofdsteun in geheugenschuim :
  Comfortabel voor het kindje en kenmerkt zich door zijn eigenschap om schokken te absorberen in geval van een impact
 • 5-punts veiligheidsgordel :
  Het intuïtief verstelsysteem van de centrale veiligheidsgordel met de HERO gordelgeleider, zorgt ervoor dat het kindje in alle veiligheid en met alle gemak in de stoel kan vastgemaakt worden.
 • Comfort van het zitje :
  Past zich perfect aan de lichaamsvorm van je kindje aan en voorziet het hoogste niveau van comfort
 • Intuïtief :
  Alle belangrijke kenmerken kunnen gemakkelijk geactiveerd worden met slechts één hand
 • Met één hand verstelbaar :
  Dankzij het verstellen met één hand, kan een comfortabele en platte rustpositie bekomen worden tijdens de rit, met de rug naar de straatkant gericht (drie standen)
 • Verluchtingssysteem :
  Het verluchtingssysteem maakt lange ritten in zittende houding comfortabel
 • Gewatteerde veiligheidsgordel :
  Vermindert de hitte bij warme temperaturen – en beschermt op die manier de gevoelige huid van de baby
 • Gepattenteerd HERO veiligheidssysteem :
  Voorkomt dat de veiligheidsgordel van de schouder glijdt of draait. De veiligheidsgordel en de beschermstukken op de schouders plaatsen zich in de juiste positie, net als de hoofdsteun. Veilig en praktisch.
 • Verstelbare steunpoot :
  Gemakkelijk te verstellen in de wagen, optimaliseert de stabiliteit
 • Installatie in één klik met ISOFIX :
  De installatie in één klik van de geïntegreerde ISOFIX-basis zonder veiligheidsgordel van de wagen, is eenvoudiger en veiliger.
 • Intuïtieve handeling met één hand :
  in een ogenblik kan de autostoel voor geboorte van het zitje genomen worden en er terug op geïnstalleerd worden.
 • Brede zonnekap :
  de autostoel voor geboorte is uitgerust met een enorme zonnekap (UPF 50), om je kindje tegen wind en UV straling te beschermen

Kleuren

Select Night Black

Select Teal Green

Select Pacific Blue

Select Garnet Red

Prime Mat Black

Prime Silent Grey

Prime Sky Blue

Prime Pale Rose

Kleuren van de afbeeldingen zijn niet bindend.

Downloads & Handleidingen

Salia - Manual

2.8 MiB

Is de Salia compatibel met mijn voertuig?

Gelieve steeds de handleiding van je auto na te kijken voor mogelijke opmerkingen/gebruiksaanwijzingen/beperkingen van de fabrikant met betrekking tot het gebruik van autostoelen in jouw wagen!

Jammer, deze autostoel is niet geschikt voor jouw voertuig.

Redenen waarom de autostoel niet geschikt is, kunnen zijn :

 • Beperkte ruimte voor de autostoel.
 • 3-punts gordel is te kort.
 • Na bevestiging aan de Isofix connectoren van de auto, bedekt de autostoel de gesp van de gordel : een veilige bevestiging met de 3-puntsgordel is niet meer gegarandeerd (Groep I/II/III).
 • De hoofdsteun van de wagen is niet afneembaar en voorkomt dat de autostoel correct geïnstalleerd wordt.
 • De opbergruimte in het voetencompartiment maakt installatie met de Isofix basis (Groep 0+/I) onmogelijk.
1
2
3
4
5
6
7

Veiligheidsinstructies om de RECARO autostoelen te gebruiken.

Autostoelen met ISOFIX connectoren:

Indien het voertuig voorzien is van een opbergruimte in het voetencompartiment, is het gebruik van een Isofix basis beperkt.
Het hangt ervan af of de steunpoot van de basis op de vloer van de opbergruimte kan geplaatst worden ( - indien nodig kan het deksel verwijderd worden - ) of indien de fabrikant van het voertuig de geschikte opvul-elementen als accessoire aanbiedt om te voorkomen dat het deksel breekt.

Lees steeds aandachtig  de gebruiksaanwijzing of contacteer de autoverdeler over dit onderwerp.

 Indien deze mogelijkheden niet aanwezig zijn, kan een veilig gebruik van het Isofix systeem met steunpoot, in combinatie met een opbergruimte in het voetencompartiment, niet bevestigd worden.

Bedankt voor uw begrip.