SALIA ELITE

De vernieuwende autostoel.

Salia Elite
0 - 18 kg | 40 - 105 cm | < 4 jaar

Salia Elite

De rit van de materniteit naar huis, de eerste afspraak bij de kinderarts en natuurlijk het bezoekje bij oma die niet kan wachten om de baby te ontmoeten – de eerste dagen van baby’s leven zijn opwindend. Dankzij de combinatie van een draagbaar kinderzitje dat slechts 2,9 kg weegt en de Salia Elite autostoel, verenigt de 2 in 1 autostoel alle voordelen van een draagbaar kinderzitje, met de veiligheid en het comfort van een volwaardige autostoel voor oudere kinderen. Deze RECARO innovatie biedt ouders de flexibiliteit om hun dagelijks leven te organizeren en laat toe om de kleintjes in elke situatie comfortabel en in alle veiligheid te vervoeren. Zo kan oma aan baby de tuin laten zien, rustig en op het gemak.

Alle eigenschappen

Check compatibiliteit met je wagen

Zoek een verkooppunt

2 in 1 innovatie

Salia Elite, het eerste product in de wereld dat een draagbaar kinderzitje combineert met een autostoel. Het draagbaar kinderzitje klikt los van de autostoel en is gemakkelijk op de wandelwagen te bevestigen. De autostoel wordt een draagbaar kinderzitje van amper 2,9 kg wanneer hij uit de wagen losgeklikt wordt. Alle eigenschappen verbonden met de veiligheid, zitten in het draagbaar kinderzitje verwerkt. Op deze manier worden de dagelijkse verplaatsingen van de ganse familie gemakkelijker. En de allerkleinsten? Zij kunnen zich uitstrekken, zich ontspannen en verder dromen.

360° draaibeweging

Met een eenvoudige handgreep, draait de volledige autostoel 360 graden. Je kan je kindje gemakkelijker installeren, en het in alle veiligheid en op ergonomische manier neerzetten en uit de wagen halen, dankzij de gordel die snel en zonder stress kan vast- en losgemaakt worden. Op die manier beschik je over meer tijd – momenten om samen van te genieten of eenvoudigweg plezier te maken – met de familie.

Uitklapbare zijdelingse bescherming
(Advanced Side Protection – ASP)

De geïntegreerde bescherming kan snel en gemakkelijk opgeplooid worden in de wand van de deur. Bij zijdelingse aanrijding, verminderen de schokdempers de kracht van de impact die het kindje ondergaat. De combinatie van de stoelstructuur en de zijdelingse beschermvleugels biedt een dubbele bescherming bij een zijdelingse aanrijding.

i-Size

Vervoer tegen de rijrichting in, een geoptimaliseerde bescherming tegen zijdelingse impact en de intuïtieve ISOFIX-installatie bieden kleine reizigers een maximale veiligheid op de achterbank. Bij een plaatsing tegen de rijrichting in worden bij een frontale botsing de krachten verdeeld over het hele lichaam, waardoor de gevoelige hoofd- en nekzone beschermd blijft. De autostoel voldoet aan de strenge veiligheidsnormen in overeenstemming met UN R129.

In de hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde veiligheidsgordels

Een ergonomische houding is essentieel voor kinderen naarmate ze groeien. In de hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde veiligheidsgordels zorgt voor een optimaal zitcomfort, ondersteunt een gezonde houding en, dankzij de geoptimaliseerde gordelgeleider, versterkt het de veiligheid tijdens elk traject.

Travel System

Ssst, laat baby nog een beetje slapen : de speciale adapter voor het RECARO draagbaar kinderzitje zorgt ervoor dat je snel kan wisselen van de wagen naar de wandelwagen – deze flexibiliteit laat je toe om je elke dag in alle rust te verplaatsen.

Veiligheidsuitrusting

 • 5-punts veiligheidsgordel :
  Het intuïtief verstelsysteem van de centrale veiligheidsgordel met de HERO gordelgeleider, zorgt ervoor dat het kindje in alle veiligheid en met alle gemak in de stoel kan vastgemaakt worden.
 • Met één hand verstelbaar :
  Dankzij het verstellen met één hand, kan een comfortabele en platte rustpositie bekomen worden tijdens de rit, met de rug naar de straatkant gericht (5 standen)
 • Verkleinkussen voor pasgeborene :
  Het verstelbaar verkleinkussen zorgt ervoor dat baby op ergonomische manier volledig platgelegd kan worden.
 • Verluchtingssysteem :
  Het verluchtingssysteem maakt lange ritten in zittende houding comfortabel
 • Comfort van het zitje :
  Past zich perfect aan de lichaamsvorm van je kindje aan en voorziet het hoogste niveau van comfort
 • Verklikkerlichtjes op de basis :
  Groene lichtjes geven de correcte installatie weer
 • Gewatteerde veiligheidsgordel :
  Vermindert de hitte bij warme temperaturen – en beschermt op die manier de gevoelige huid van de baby
 • In de hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde veiligheidsgordels :
  Zorgt voor een eenvoudige aanpassing op maat van het groeiende kindje terwijl het hem een ergonomisch zitje biedt
 • Hoofdsteun in geheugenschuim :
  Comfortabel voor het kindje en kenmerkt zich door zijn eigenschap om schokken te absorberen in geval van een impact
 • Gepattenteerd HERO veiligheidssysteem :
  Voorkomt dat de veiligheidsgordel van de schouder glijdt of draait. De veiligheidsgordel en de beschermstukken op de schouders plaatsen zich in de juiste positie, net als de hoofdsteun. Veilig en praktisch.
 • 3-punts veiligheidsgordel voor het draagbaar kinderzitje :
  Het intuïtief verstelsysteem van de centrale veiligheidsgordel met de HERO gordelgeleider, zorgt ervoor dat het kindje in alle veiligheid en met alle gemak in de stoel kan vastgemaakt worden.
 • Installatie in één klik met ISOFIX :
  De installatie in één klik van de geïntegreerde ISOFIX-basis zonder veiligheidsgordel van de wagen, is eenvoudiger en veiliger.
 • Intuïtieve handeling met één hand :
  in een ogenblik kan de autostoel voor geboorte van het zitje genomen worden en er terug op geïnstalleerd worden.
 • Brede zonnekap :
  de autostoel voor geboorte is uitgerust met een enorme zonnekap (UPF 50), om je kindje tegen wind en UV straling te beschermen
 • Verstelbare steunpoot :
  Gemakkelijk te verstellen in de wagen, optimaliseert de stabiliteit

Kleuren

Select Night Black

Select Teal Green

Select Sweet Curry

Select Garnet Red

Prime Mat Black

Prime Silent Grey

Prime Frozen Blue

Prime Pale Rose

Select Pacific Blue

Prime Sky Blue

Kleuren van de afbeeldingen zijn niet bindend.


TECHNISCHE GEGEVENS

Standaard :

 • UN R129/00 (i-Size)

Afmetingen buitenkant (B/D/H) :

 • 44 / 63 - 68 / 61 - 69 cm

Gewicht :

 • 18 kg (with infant carrier)

 

Verdere details m.b.t. maten vind je in onze huidige RECARO Catalogus.

Downloads & Handleidingen

Salia Elite - Manual

9.0 MB

Vehicle Type List Salia / Salia Elite

5.9 MB

Is de Salia Elite compatibel met mijn voertuig?

Gelieve steeds de handleiding van je auto na te kijken voor mogelijke opmerkingen/gebruiksaanwijzingen/beperkingen van de fabrikant met betrekking tot het gebruik van autostoelen in jouw wagen!

Jammer, deze autostoel is niet geschikt voor jouw voertuig.

Redenen waarom de autostoel niet geschikt is, kunnen zijn :

 • Beperkte ruimte voor de autostoel
 • 3-punts gordel is te kort
 • Na bevestiging aan de Isofix-verbinding van de auto bedekt de stoel de gesp; een veilige bevestiging met de driepuntsgordel is niet meer gegarandeerd
 • De hoofdsteun van de wagen is niet afneembaar en voorkomt dat de autostoel correct geïnstalleerd wordt
 • De opbergvak in het voetengedeelte maakt de installatie van het product niet mogelijk met de steunpoot
1
2
3
4
5
6
7

Veiligheidsinstructies om de RECARO autostoelen te gebruiken.

Autostoelen met ISOFIX connectoren:

Indien het voertuig voorzien is van een opbergruimte in het voetencompartiment, is het gebruik van een Isofix basis beperkt.
Het hangt ervan af of de steunpoot van de basis op de vloer van de opbergruimte kan geplaatst worden ( - indien nodig kan het deksel verwijderd worden - ) of indien de fabrikant van het voertuig de geschikte opvul-elementen als accessoire aanbiedt om te voorkomen dat het deksel breekt.

Lees steeds aandachtig  de gebruiksaanwijzing of contacteer de autoverdeler over dit onderwerp.

 Indien deze mogelijkheden niet aanwezig zijn, kan een veilig gebruik van het Isofix systeem met steunpoot, in combinatie met een opbergruimte in het voetencompartiment, niet bevestigd worden.

Bedankt voor uw begrip.