MONZA NOVA IS

Het veelzijdige beschermsysteem

Monza Nova IS
9 - 36 kg | 9 maanden - 12 jaar | ECE-Groep 1/2/3

Monza Nova IS

Voorheen hield papa van snelheid. Nu hij vader is van een familie, is veiligheid zijn grootste bekommernis. Zijn zoon wil vooral van een zo groot mogelijk comfort genieten en naar zijn favoriete radioprogramma luisteren terwijl papa rijdt. Ons product Monza Nova IS voldoet aan de vereisten van de ouders en de wensen van de kinderen. Dankzij de geïntegreerde luidspreker en een audioverbinding, is ontspanning verzekerd.  Daar waar jonge kinderen beschermd zijn dankzij het vanglichaam, worden iets oudere kinderen vastgemaakt met behulp van de veiligheidsgordel van de wagen. Een meer intense rij-ervaring kan je enkel beleven op Formule 1 parcours of een ritje tijdens de kermis! ADAC en Stiftung Warentest zijn hier ook van overtuigd en gaven daardoor aan dit multifunctionele beschermproduct een testscore van 2,0.

Alle eigenschappen

Check compatibiliteit met je wagen

Zoek een verkooppunt

Een autostoel die met het kindje meegroeit

Eén enkele autostoel? Ja, dankzij de rugleuning die in de hoogte verstelbaar is. Op die manier kan de autostoel perfect afgesteld worden op de maat van je kindje en groeit hij automatisch met hem mee van 9 maanden tot 12 jaar.

Geluidssysteem

Een in de autostoel geïntegreerde luidspreker ter hoogte van het hoofd, een audioverbinding en een speciaal insteekzakje, zorgen ervoor dat de kleine reiziger kan genieten van het beste entertainment, zonder dat papa en mama verplicht zijn om vooraan mee te luisteren naar zijn favoriete muziek. Op die manier kunnen kinderen naar achteren leunen om zich te ontspannen, terwijl hun hoofd beschermd is door de hoofdsteun.

Geïntegreerd hoofdkussen

Het geïntegreerd kussen bevindt zich ter hoogte van het hoofd en voorziet welzijn en veiligheid tijdens elke verplaatsing. Vooral wanneer de kleine of grote avonturiers slapen, kunnen ze zo van een optimaal comfort genieten. Het hoofdkussen is volledig verstelbaar en kan speciaal aan je kindje aangepast worden.

Verluchtingssysteem

Een beetje verse lucht en iedereen is tevreden. Om die reden verzekert het verluchtingssysteem een continue luchtcirculatie. Zo is het niveau van comfort en welzijn optimaal. Of ze nu op een korte uitstap gaan of ze vertrekken met de ganse familie op zomervakantie, de kleine ontdekkers blijven altijd goedgemutst. Hoe lang de rit ook duurt.

Uitklapbare zijdelingse bescherming
(Advanced Side Protection – ASP)

Of je kindje nu naar de voetbaltraining gaat, of hij vertrekt op vakantie, de geïntegreerde bescherm-elementen bieden een optimale bescherming tijdens elke rit. Bij zijdelingse aanrijding, verminderen de schokdempers de kracht van de impact die het kindje ondergaat. Op die manier kunnen ouders en kindjes in alle rust reizen.

Vanglichaam

Voor kinderen in groep 1, wordt de autostoel gebruikt met het vanglichaam en vastgemaakt met behulp van de veiligheidsgordel van de wagen. Het vanglichaam omringt het kindje en verdeelt en absorbeert de energie die vrijkomt bij een aanrijding over de ganse oppervlakte – volgens een mechanisme dat vergelijkbaar is met dat van een airbag. Op die manier worden de gevoelige zones zoals nek, hoofd en borst beschermd. De iets oudere kindjes (groep 2/3) worden met de veiligheidsgordel van de wagen vastgemaakt. Voor een optimaal comfort en een traject in alle veiligheid, kilometer na kilometer.

Veiligheidsuitrusting

 • Universele installatie :
  Kan eenvoudig en snel geïnstalleerd worden in wagens zonder ISOFIX, met behulp van de veiligheidsgordel
 • Verstevigde armleuningen :
  Een aangenaam zitje voor iets oudere kinderen dankzij de comfortabele armleuningen
 • Comfort van het zitje :
  Past zich perfect aan de lichaamsvorm van je kindje aan en voorziet het hoogste niveau van comfort
 • Gordelgeleiders met verklikkerlichtjes :
  Een juiste installatie wordt gemakkelijker door rode verklikkerlichtjes op de gordelgeleiders
 • Geïntegreerde Seatfix-bevestigingen :
  Bevestig de autostoel heel eenvoudig met behulp van de geïntegreerde Seatfix-bevestigingen.

Kleuren

Prime Mat Black

Prime Silent Grey

Prime Pale Rose

Core Performance Black

Core Carbon Black

Core Xenon Blue

Core Power Berry

Prime Sky Blue

Kleuren van de afbeeldingen zijn niet bindend.


TECHNISCHE GEGEVENS

Standaard :

 • UN R44/04

Afmetingen buitenkant (B/D/H) :

 • 56 / 45 - 54 / 67 - 86 cm

Gewicht :

 • 7.7 kg

 

Verdere details m.b.t. maten vind je in onze huidige RECARO Catalogus.

Downloads & Handleidingen

Monza Nova IS - Gebruiksaanwijzing EU 01

20.9 MB

Monza Nova IS - Gebruiksaanwijzing EU 02

15.3 MB

Monza Nova IS - Gebruiksaanwijzing Azië

14.7 MB

Is de Monza Nova IS compatibel met mijn voertuig?

Gelieve steeds de handleiding van je auto na te kijken voor mogelijke opmerkingen/gebruiksaanwijzingen/beperkingen van de fabrikant met betrekking tot het gebruik van autostoelen in jouw wagen!

Jammer, deze autostoel is niet geschikt voor jouw voertuig.

Redenen waarom de autostoel niet geschikt is, kunnen zijn :

 • Beperkte ruimte voor de autostoel
 • 3-punts gordel is te kort
 • Na bevestiging aan de Isofix-verbinding van de auto bedekt de stoel de gesp; een veilige bevestiging met de driepuntsgordel is niet meer gegarandeerd
 • De hoofdsteun van de wagen is niet afneembaar en voorkomt dat de autostoel correct geïnstalleerd wordt
 • De opbergvak in het voetengedeelte maakt de installatie van het product niet mogelijk met de steunpoot
1
2
3
4
5
6
7