KIO

De comfortabele reisgenoot.

Kio
< 18 kg | 60 - 105 cm | 3 maanden - 4 jaar

Kio

Is er iets leukers dan buiten fruit plukken met papa en dan tevreden in slaap vallen in de autostoel? Met slimme openingen in de buitenschaal en inzetstukken in netweefsel in de bekleding, geniet je deugniet van het hoogste comfortniveau dankzij een optimale luchtcirculatie. Ook mama en papa halen opgelucht adem dankzij de achterwaarts gerichte autostoel Kio, die veilig kan worden geïnstalleerd op de achterbank met één enkele klik, met behulp van de bijpassende Avan / Kio Basis. En het beste van al: voor de Kio kan de Avan/Kio Basis worden gebruikt met het draagzitje Avan.

Alle eigenschappen

Check compatibiliteit met je wagen

Zoek een verkooppunt

MODULAIR SYSTEEM

Kinderen groeien, de Avan/Kio Base blijft. Onze i-Size-basis kan worden gebruikt als een modulair systeem vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar, eerst met het draagzitje Avan en vervolgens met de achterwaarts gerichte autostoel Kio. Met één enkele klik zit je kind veilig in de wagen. De indicatoren tonen in een oogopslag of alles correct werd geïnstalleerd. Dit bespaart je kostbare tijd bij elke rit en iedereen blijft relaxed.

i-Size

Vervoer tegen de rijrichting in, een geoptimaliseerde bescherming tegen zijdelingse impact en de intuïtieve ISOFIX-installatie bieden kleine reizigers een maximale veiligheid op de achterbank. Bij een plaatsing tegen de rijrichting in worden bij een frontale botsing  de krachten verdeeld over het hele lichaam, waardoor de gevoelige hoofd- en nekzone beschermd blijft. De autostoel voldoet aan de meest recente en strengste veiligheidsnormen in overeenstemming met UN R129.

Luchtventilatiesysteem

Frisse lucht houdt iedereen tevreden. Ze wordt verzekerd door openingen in de buitenschaal en inzetstukken in netweefsel in de bekleding van de stoel die zorgen voor een voortdurende luchtcirculatie. Meer comfort is onmogelijk. Of het nu is tijdens een korte rit naar oma of wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat in de zomer, de kleine ontdekkingsreizigers blijven in een opperbest humeur. Ongeacht hoe lang de rit duurt.

Geavanceerde zijdelingse bescherming
(Advanced Side Protection - ASP)

De geïntegreerde beschermers kunnen snel en eenvoudig worden uitgeklapt langs de kant van de deur. In geval van een zijdelingse botsing verminderen de energiedempers de kracht die op het kind zou inwerken. De combinatie van de stoelstructuur en de zijbeschermers biedt een dubbele bescherming bij een zijdelingse impact.

Slimme gesp

Eenvoudig en veilig vastmaken dankzij de slimme gesp voor de riemen: wanneer de baby uit de stoel wordt gehaald, klikt de gesp naar voren en blijft ze op haar plaats. Zo gaat het kind, als je het terug in de stoel zet, niet bovenop de gesp zitten en kan je de baby veilig, comfortabel en snel vastmaken.

Aanpassing met één hand

De achterwaarts gerichte autostoel Kio heeft drie rustposities, of hij nu naar voren of naar achteren gericht is. De rustpositie is heel plat, waardoor de kleine ontdekkingsreizigers dromenland al gauw bereiken. Ouders hechten vooral veel belang aan de intuïtieve en eenvoudige bediening met slechts één hand. Zo zijn ritjes met de auto voor iedereen ontspannend.


MODULAIR SYSTEEM

De flexibele oplossing voor vandaag en morgen

Makkelijk en veilig, elke dag.

De Avan/Kio Basis maak van het draagzitje Avan en de achterwaarts gerichte autostoel Kio je makkelijke en veilige dagelijkse gezel voor elke situatie. Beide modellen kunnen uitpakken met een praktisch, modulair systeem en een basis die in het voertuig kan blijven staan tijdens heel de gebruiksduur. Dankzij de basis kunnen beide kinderzitjes in één klik snel en stevig worden bevestigd, in ongeacht welke auto. Perfect voor het snelle tempo van het gezinsleven. De combinatie van basis en kinderzitje is een perfecte match, zowel technisch als wat de kleur betreft. Het kinderzitje Avan, te gebruiken vanaf de geboorte tot de lengte van 83 cm (ongeveer 15 maanden), kan enkel tegen de rijrichting in worden geplaatst. Het kan ofwel snel en makkelijk worden vastgeklikt op de Avan/Kio
Basis of worden bevestigd met de veiligheidsgordel van het voertuig. De achterwaarts gerichte autostoel Kio kan worden gebruikt vanaf een lengte van 60 cm (ongeveer 3 maanden) of, in combinatie met het extra verkrijgbare verkleinkussen voor pasgeborenen, vanaf de geboorte. We raden aan om de achterwaarts gerichte stoel zolang mogelijk te gebruiken. Indien mogelijk tot een lengte van
105 cm of ongeveer 4 jaar. Zodra je kleintje 16 maanden oud is, kan je het achterwaarts gerichte autostoeltje echter ook omdraaien. Voor veilige ritten – zowel lange als korte.

Veiligheidsuitrusting

 • 5-puntsveiligheidsgordel:
  Met de intuïtieve centrale gordelaanpasser met HERO-gordelgeleider kan het kind veilig en eenvoudig in de stoel worden vastgemaakt
 • Gepatenteerd HERO-veiligheidssysteem:
  Een enkele eenheid bestaande uit schouderkussentjes, schouderriemen en een hoofdsteun voorkomt dat de riemen verdraaien of afzakken en maakt het veilig vastzetten makkelijker
 • Schuim van de zitting:
  Perfect aangepast aan delichaamsvorm van je kind en biedt het hoogste comfortniveau
 • Geheugenschuim in de hoofdsteun:
  Comfortabel voor het kind en bijzonder goed in het absorberen van de kracht als gevolg van een botsing of crash
 • Energie-absorberende schaal:
  Bij impact wordt de energie door de schaal afgeleid en geabsorbeerd
 • Gewatteerde riembeschermers:
  Vermindert opwarming bij warm weer en voorkomt zo dat de gevoelige babyhuid gekwetst raakt
 • Intuïtieve bediening:
  Alle belangrijke functies kunnen intuïtief worden bediend met één hand
 • Ergonomisch design:
  Vlakke zijsteunen stellen de ouders in staat om hun kind in een ergonomische positie te zetten
 • In de hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde riemen:
  Zorgt voor een eenvoudige, individuele aanpassing voor het groeiende kind en biedt zo een ergonomische zithouding

Kleuren

Select Night Black

Select Teal Green

Select Sweet Curry

Select Garnet Red

Prime Mat Black

Prime Silent Grey

Prime Frozen Blue

Prime Pale Rose

Select Pacific Blue

Prime Sky Blue

Kleuren van de afbeeldingen zijn niet bindend.


TECHNISCHE GEGEVENS

Standaard:

 • UN R129/03 (i-Size)

Afmetingen buitenkant (B/D/H) :

 • 44 / 46 / 59 - 65 cm

Gewicht :

 • 7.8 kg

 

Verdere details m.b.t. maten vind je in onze huidige RECARO Catalogus.

Downloads & Handleidingen

Avan/Kio Base - Manual

1.2 MB

COMPATIBILITEIT WAGEN – GOED OM WETEN

 

Opgelet :

De Kio moet gebruikt worden in combinatie met de Avan/Kio basis.
We lijsten niet alle compatibele automodellen op omdat er 100% overeenstemming is in de volgende gevallen, zonder naar de lijst te moeten kijken :

 • Aangezien de Kio een i-Size product is, kan hij geïnstalleerd worden op alle autozittingen met gecertifieerde i-Size zitplaatsen.

Zoek verder indien :

 • ...je de Kio wilt gebruiken op een autozitting met ISOFIX verankeringspunten.

Is de Kio compatibel met mijn voertuig?

Gelieve steeds de handleiding van je auto na te kijken voor mogelijke opmerkingen/gebruiksaanwijzingen/beperkingen van de fabrikant met betrekking tot het gebruik van autostoelen in jouw wagen!

Jammer, deze autostoel is niet geschikt voor jouw voertuig.

Redenen waarom de autostoel niet geschikt is, kunnen zijn :

 • Beperkte ruimte voor de autostoel
 • 3-punts gordel is te kort
 • Na bevestiging aan de Isofix-verbinding van de auto bedekt de stoel de gesp; een veilige bevestiging met de driepuntsgordel is niet meer gegarandeerd
 • De hoofdsteun van de wagen is niet afneembaar en voorkomt dat de autostoel correct geïnstalleerd wordt
 • De opbergvak in het voetengedeelte maakt de installatie van het product niet mogelijk met de steunpoot
1
2
3
4
5
6
7

Veiligheidsinstructies om de RECARO autostoelen te gebruiken.

Autostoelen met ISOFIX connectoren:

Indien het voertuig voorzien is van een opbergruimte in het voetencompartiment, is het gebruik van een Isofix basis beperkt.
Het hangt ervan af of de steunpoot van de basis op de vloer van de opbergruimte kan geplaatst worden ( - indien nodig kan het deksel verwijderd worden - ) of indien de fabrikant van het voertuig de geschikte opvul-elementen als accessoire aanbiedt om te voorkomen dat het deksel breekt.

Lees steeds aandachtig  de gebruiksaanwijzing of contacteer de autoverdeler over dit onderwerp.

 Indien deze mogelijkheden niet aanwezig zijn, kan een veilig gebruik van het Isofix systeem met steunpoot, in combinatie met een opbergruimte in het voetencompartiment, niet bevestigd worden.

Bedankt voor uw begrip.