AVAN

Baby’s eerste bewaker.

Avan
< 13 kg | 40 - 83 cm | max. 15 Maanden

Avan

Een weekendje weg met de baby is iets speciaals. Tijdens de rit worden de ouders op hun gemak gesteld als de baby in de auto de best mogelijk bescherming krijgt. Het draagzitje Avan overtreft alle veiligheidseisen. Je baby geniet bovendien van een optimale ventilatie, dankzij de slimme openingen in de buitenschaal. Of het nu gaat om een korte of lange rit, onze Avan kan met één klik worden bevestigd met de veiligheidsgordel of met de optionele i-Size-basis. Als de baby het draagzitje is ontgroeid, kan de Avan/Kio Basis worden gebruikt als een modulair systeem met de achterwaarts gerichte autostoel Kio, tot de leeftijd van ongeveer 4 jaar. Vele leuke uitjes gegarandeerd.

Alle eigenschappen

Check compatibiliteit met je wagen

Zoek een verkooppunt

Modulair systeem

Kinderen groeien, de Avan/Kio Base blijft. Onze i-Size-basis kan worden gebruikt als een modulair systeem vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar, eerst met het draagzitje Avan en vervolgens met de achterwaarts gerichte autostoel Kio. Met één enkele klik zit je kind veilig in de wagen. De indicatoren tonen in een oogopslag of alles correct werd geïnstalleerd. Dit bespaart je kostbare tijd bij elke rit en iedereen blijft relaxed.

Luchtventilatiesysteem

Frisse lucht houdt iedereen tevreden. Ze wordt verzekerd door openingen in de buitenschaal en inzetstukken in netweefsel in de bekleding van de stoel die zorgen voor een voortdurende luchtcirculatie. Een hoger niveau van comfort en welzijn is onmogelijk. Of het nu is tijdens een korte rit naar oma of wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat in de zomer, de kleine ontdekkingsreizigers blijven in een opperbest humeur. Ongeacht hoe lang de rit duurt.

Lichtgewicht

Als ouder met een baby heb je altijd wel iets over je arm hangen of in je hand. Het draagzitje Avan kan met zijn 4,1 kg makkelijk heel de dag lang worden gedragen. Geniet van de tijd met je baby en beleef samen de mooiste momenten.

Slimme gesp

Eenvoudig en veilig vastmaken dankzij de slimme gesp voor de riemen: wanneer de baby uit de stoel wordt gehaald, klikt de gesp naar voren en blijft ze op haar plaats. Als je je kind terug in de stoel zet, gaat het niet bovenop de gesp zitten en kan je de baby veilig, comfortabel en snel vastmaken.

Reissysteem

Ssst, laat de baby nog maar even slapen: snel uit de auto en op de wandelwagen, dat kan met de RECARO-draagzitjes met behulp van de speciale adapter. Deze flexibiliteit zorgt voor een stressvrije mobiliteit in alledaagse situaties.

Extra grote zonnekap

De extragrote zonnekap met UPF 50-zonnebescherming en uitklapbare zonneklep biedt bescherming voor de gevoelige babyhuid tijdens de zonnige zomermaanden of tijdens je eerste zomervakantie met het gezin. Zo wordt buiten zijn een feest voor iedereen.


MODULAIR SYSTEEM

De flexibele oplossing voor vandaag en morgen

Makkelijk en veilig, elke dag

De Avan/Kio Basis maak van het draagzitje Avan en de achterwaarts gerichte autostoel Kio je makkelijke en veilige dagelijkse gezel voor elke situatie. Beide modellen kunnen uitpakken met een praktisch, modulair systeem en een basis die in het voertuig kan blijven staan tijdens heel de gebruiksduur. Dankzij de basis kunnen beide kinderzitjes in één klik snel en stevig worden bevestigd, in ongeacht welke auto. Perfect voor het snelle tempo van het gezinsleven. De combinatie van basis en kinderzitje is een perfecte match, zowel technisch als wat de kleur betreft. Het kinderzitje Avan, te gebruiken vanaf de geboorte tot de lengte van 83 cm (ongeveer 15 maanden), kan enkel tegen de rijrichting in worden geplaatst. Het kan ofwel snel en makkelijk worden vastgeklikt op de Avan/Kio Basis of worden bevestigd met de veiligheidsgordel van het voertuig. De achterwaarts gerichte autostoel Kio kan worden gebruikt vanaf een lengte van 60 cm (ongeveer 3 maanden) of, in combinatie met het extra verkrijgbare verkleinkussen voor pasgeborenen, vanaf de geboorte. We raden aan om de achterwaarts gerichte stoel zolang mogelijk te gebruiken. Indien mogelijk tot een lengte van 105 cm of ongeveer 4 jaar. Zodra je kleintje 16 maanden oud is, kan je het achterwaarts gerichte autostoeltje echter
ook omdraaien. Voor veilige ritten – zowel lange als korte.

Veiligheidsuitrusting

 • Intuïtieve bediening:
  In enkele bewegingen kan het draagzitje worden bevestigd en losgemaakt van de optionele basis
 • Schuim van de zitting:
  Perfect aangepast aan de lichaamsvorm van je kind en biedt het hoogste comfortniveau
 • Verkleinkussen pasgeborene:
  Het verkleinkussen voor pasgeborenen biedt je baby een vlakke en ergonomische ligpositie
 • Gepatenteerd HEROveiligheidssysteem:
  Een enkele eenheid bestaande uit
 • schouderkussentjes, schouderriemen en een hoofdsteun voorkomt dat de riemen verdraaien of afzakken en vergemakkelijkt het veilig vastzetten
 • 3-puntsveiligheidsgordel:
  De intuïtieve centrale gordelaanpasser met HERO-riemgeleider zorgt ervoor dat het kind op een veilige en eenvoudige manier in de stoel kan worden vastgemaakt
 • Ergonomische handgreep:
  De handgreep heeft een optimale vorm voor ergonomisch dragen en kan in verschillende standen worden gezet
 • i-Size:
  Achterwaarts gericht vervoer in overeenstemming met de laatste UN R129-norm voor maximale veiligheid
 • Geavanceerde zijdelingse bescherming (ASP):
  Geïntegreerde beschermers absorberen de energie bij een zijdelingse impact
 • In de hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde riemen:
  Zorgt voor een eenvoudige, individuele aanpassing voor het groeiende kind en biedt zo een ergonomische zithouding
 • Flexibele bediening:
  Kan worden bevestigd met de veiligheidsgordel van het voertuig of met één enkele klik op de i-Size-basis
 • Gewatteerde riembeschermers:
  Vermindert opwarming bij warm weer en voorkomt zo dat de gevoelige babyhuid gekwetst raakt

Kleuren

Select Night Black

Select Teal Green

Select Sweet Curry

Select Garnet Red

Prime Mat Black

Prime Silent Grey

Prime Frozen Blue

Prime Pale Rose

Select Pacific Blue

Prime Sky Blue

Carbon Grey

Fibre Black

Iron Red

Mineral Green

Steel Blue

Kleuren van de afbeeldingen zijn niet bindend.


TECHNISCHE GEGEVENS

Standaard:

 • UN R129/03 (i-Size)

Afmetingen buitenkant (B/D/H) :

 • 44 / 66 / 59 cm

Gewicht:

 • 4.1 kg

 

Verdere details m.b.t. maten vind je in onze huidige RECARO Catalogus.

COMPATIBILITEIT WAGEN – GOED OM WETEN

 

Opgelet :

We lijsten niet alle compatibele automodellen op omdat er 100% overeenstemming is in de volgende gevallen, zonder naar de lijst te moeten kijken :

 • Indien de Avan gebruikt wordt in combinatie met de Avan/Kio Basis, kan hij op alle autozittingen met gecertifieerde i-Size zitplaatsen geïnstalleerd worden – aangezien de Avan een i-Size product is.
 • Indien de Avan gebruikt wordt in combinatie met de veiligheidsgordel van de wagen, kan hij gebruikt worden op alle naar de straatkant gerichte autozittingen uitgerust met een 3-punts veiligheidsgordel goedgekeurd overeenkomstig de ECE R16.

Zoek verder indien :

...je de Avan wil gebruiken in combinatie met de Avan/Kio Basis op een autozitting met ISOFIX verankeringspunten.


Is de Avan in combinatie met de Avan / Kio Basis compatibel met mijn voertuig?

Gelieve steeds de handleiding van je auto na te kijken voor mogelijke opmerkingen/gebruiksaanwijzingen/beperkingen van de fabrikant met betrekking tot het gebruik van autostoelen in jouw wagen!

Jammer, deze autostoel is niet geschikt voor jouw voertuig.

Redenen waarom de autostoel niet geschikt is, kunnen zijn :

 • Beperkte ruimte voor de autostoel
 • 3-punts gordel is te kort
 • Na bevestiging aan de Isofix-verbinding van de auto bedekt de stoel de gesp; een veilige bevestiging met de driepuntsgordel is niet meer gegarandeerd
 • De hoofdsteun van de wagen is niet afneembaar en voorkomt dat de autostoel correct geïnstalleerd wordt
 • De opbergvak in het voetengedeelte maakt de installatie van het product niet mogelijk met de steunpoot
1
2
3
4
5
6
7

Veiligheidsinstructies om de RECARO autostoelen te gebruiken.

Autostoelen met ISOFIX connectoren:

Indien het voertuig voorzien is van een opbergruimte in het voetencompartiment, is het gebruik van een Isofix basis beperkt.
Het hangt ervan af of de steunpoot van de basis op de vloer van de opbergruimte kan geplaatst worden ( - indien nodig kan het deksel verwijderd worden - ) of indien de fabrikant van het voertuig de geschikte opvul-elementen als accessoire aanbiedt om te voorkomen dat het deksel breekt.

Lees steeds aandachtig  de gebruiksaanwijzing of contacteer de autoverdeler over dit onderwerp.

 Indien deze mogelijkheden niet aanwezig zijn, kan een veilig gebruik van het Isofix systeem met steunpoot, in combinatie met een opbergruimte in het voetencompartiment, niet bevestigd worden.

Bedankt voor uw begrip.