TORIA ELITE

De betrouwbare
veiligheidsexpert.

Toria Elite
76 - 150 cm | 15 maanden - 12 jaar

Toria Elite

Deze veelzijdige autostoel combineert de huidige i-Size veiligheidsstandaard, een verhoogd reiscomfort en uitzonderlijk design. Uitgerust met luchtcirculatiesysteem, hoogwaardig schuim uit de automobielsector en verstelbare rugleuning. Rusten kan niet gemakkelijker met geïntegreerde luidsprekers (PRIME) in de hoofdsteun die kinderen hun favoriete muziek laten horen terwijl hun hoofd in de beschermde zone rust.

 

Alle eigenschappen

Check compatibiliteit met je wagen

Zoek een verkooppunt

recaro-toria-elite-groeiende-autostoel

Groeit mee & eenvoudig te verstellen

Toria Elite kan gebruikt worden voor een 15-maanden oude peuter tot een 12-jarig kind (76 - 150 cm). De in de hoogte verstelbare rugleuning en hoofdsteun kunnen in 14 posities versteld worden om de grootte van de kinderen te volgen en automatisch met hen mee te groeien.
Voor de kleintjes is een verkleinkussen inbegrepen.

recaro-toria-elite-geluidssysteem

Geluidssysteem

De luidsprekers zijn geïntegreerd in het hoofdgedeelte van de autostoel, en een audioaansluiting en een apparaatzakje zorgen ervoor dat je kindje kan genieten van het beste entertainment. 
Je kindje kan achterover leunen en ontspannen terwijl het hoofdje beschermd blijft door de hoofdsteun (enkel in de PRIME versie).

recaro-toria-elite-advanced-side-protection

Geavanceerde
zijdelingse bescherming (ASP)

De afneembare beschermvleugels kunnen snel en gemakkelijk vastgemaakt worden aan de autostoel. Bij een zijdelingse aanrijding, verminderen de schokdempers de kracht van de impact die het kindje ondergaat, voor een maximale beschermimg. De zijdelingse beschermvleugels zouden altijd moeten geïnstalleerd zijn aan de kant van deur van de wagen.

recaro-toria-elite-luchtventilatiesysteem

Luchtventilatiesysteem

Er is aan geen detail voorbij gegaan, en luchtkwaliteit is geen detail. Voortdurende luchtcirculatie maakt zitten voor een lange periode uitermate comfortabel, en is verzekerd door openingen in de buitenschaal en mesh inzetstukken in de bekleding van de stoel.
Het geheim van een goede uitstap is van de rit te genieten en het design van de Toria Elite verzekert dat iedereen dit doet.

recaro-toria-elite-intuitieve-installatie

Intuïtieve Installatie

ISOFIX en Top Tether verzekeren een eenvoudige installatie en voldoen natuurlijk aan de strikte vereisten van de huidige i-Size veiligheidsstandaard. De drie ankerpunten houden de autostoel op zijn plek, en in het geval van een ongeval vermindert dit de kracht van de impact die het kindje ondergaat. Eens geïnstalleerd, kan de autostoel in de wagen blijven staan en hij moet zelfs niet verwijderd worden om de Toria Elite om te bouwen voor oudere kinderen (100-150 cm).

recaro-toria-elite-verstelbaar

Verstelbaar met één hand

De autostoel Toria Elite is verstelbaar in drie zitstanden, ongeacht of het kindje is vastgemaakt met de geïntegreerde schouderriemen of met de veiligheidsgordel van de wagen. De plattere rustpositie biedt het grootste comfort. Het beste van al? Het verstellen van de zitstand gebeurt met slechts één hand, terwijl het kindje kan blijven zitten.

Veiligheidskenmerken

 • Energie-absorberende schelp: In geval van een aanrijding wordt de ernergie verdeeld over de schelp en geabsorbeerd.
 • Gepatenteerde HERO veiligheidssysteem : Kinderen van 76 – 105 cm kunnen eenvoudig en snel vastgemaakt worden door gebruik te maken van het HERO veiligheidssysteem. Dit bestaat uit schouderbeschermers, gordel en hoofdsteun in één product en voorkomt dat de veiligheidsgordel van de schouder glijdt of draait. Het vastmaken verloopt eenvoudiger en veiliger bij elke verplaatsing.
 • Gelaagde gordelslip : de gelaagde gordelslip wordt niet warm om aan te raken en voorkomt het risico om baby’s gevoelige huid te bezeren (76 – 105 cm).
 • Zitje in comfortabel schuim: Het schuim past zich perfect aan aan de lichaamsvorm van je kindje en biedt het hoogste comfortniveau.
 • Gordelgeleiders : Groene gordelgeleiders helpen een correcte installatie te verzekeren.
 • In de hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde 5-punts veiligheidsgordel : Eenvoudig te verstellen, biedt het groeiende kindje een ergonomische zitplaats, die veilig en eenvoudig aan de zitting is vastgemaakt, met intuïtieve centrale gordelaanpasser en HERO gordelgeleider (76 – 105 cm).
 • Ergonomisch design : Vlakke zijsteunen vergemakkelijken het voor de ouders om hun kind in de autostoel te installeren
 • Intuïtieve bediening : Niets moeilijks aan : Alle belangrijke functies kunnen intuïtief en gemakkelijk worden bediend
 • Geïntegreerd gordel-opbergvak : eenvoudig naar het volgende niveau om te vormen dankzij het geïntegreerde opbergvak voor de gordel, zonder de noodzaak om het gordelsysteem uit te rekken.

Kleuren

Select Night Black

Select Teal Green

Select Sweet Curry

Select Garnet Red

Prime Mat Black

Prime Silent Grey

Prime Frozen Blue

Prime Pale Rose

Carbon Grey

Fibre Black

Iron Red

Mineral Green

Steel Blue

Kleuren van de afbeeldingen zijn niet bindend.


TECHNISCHE GEGEVENS

recaro-toria-elite-technische-details

Standaard :

 • UN R129/03

Afmetingen buitenkant (B/D/H) :

 • 43 / 49 / 62 cm

Gewicht :

 • 12.5 kg

 Verdere details m.b.t. afmetingen vind je in onze huidige RECARO Catalogus.


Downloads & Handleidingen

COMPATIBILITEIT WAGEN – GOED OM WETEN

 

Opgelet :

We lijsten niet alle compatibele automodellen op omdat er 100% overeenstemming is in de volgende gevallen, zonder naar de lijst te moeten kijken. Toria Elite is in eerste instantie ontworpen om te gebruiken in alle i-Size zitposities, maar kan ook in universele zitpositie gebruikt worden zolang deze niet conflicteert met het interieur van de wagen.

 • Tussen 76 – 105 cm :
  Aangezien de Toria Elite een i-Size product is, kan het geïnstalleerd worden met ISOFIX en Top Tether op alle naar de straatkant gerichte gecertificeerde i-Size zitplaatsen.
 • Tussen 100 - 150 cm:
  Het kan geïnstalleerd worden met ISOFIX en veiligheidsgordel op alle naar de straatkant gerichte gecertificeerde i-Size zitplaatsen.
 • Tussen 100 - 150 cm:
  De Toria Elite kan universeel geïnstalleerd worden door gebruik te maken van de veiligheidsgordel van het voertuig zonder ISOFIX, op alle naar de straatkant gerichte autozittingen uitgerust met een 3-punts veiligheidsgordel goedgekeurd overeenkomstig de ECE R16.

Zoek verder indien :

...je dit product wilt gebruiken op een autozitting zonder i-Size certificatie.


Is de Toria Elite compatibel met mijn voertuig?

Gelieve steeds de handleiding van je auto na te kijken voor mogelijke opmerkingen/gebruiksaanwijzingen/beperkingen van de fabrikant met betrekking tot het gebruik van autostoelen in jouw wagen!

Jammer, deze autostoel is niet geschikt voor jouw voertuig.

Redenen waarom de autostoel niet geschikt is, kunnen zijn :

 • Beperkte ruimte voor de autostoel.
 • 3-punts gordel is te kort.
 • Na bevestiging van de autostoel aan de Isofix connectoren van de auto, bedekt de autostoel de gesp van de gordel : een veilige bevestiging is niet meer gegarandeerd .
 • De hoofdsteun van de wagen is niet afneembaar en voorkomt dat de autostoel correct geïnstalleerd wordt.
 • De opbergruimte in het voetencompartiment laat installatie van de autostoel of basis met steunpoot niet toe.
1
2
3
4
5
6
7

An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.